Waarom is Davey zo vaak ziek?

Lifestyle Mommy

111
In weekvlog 15 hebben jullie kunnen zien dat mijn Weekvlog abrupt stopte bij Zondagavond. Ik beloofde toen in de volgende weekvlog hier meer over te vertellen. Nu ik de weekvlog aan het editen was merkte ik dat ik dit niet gedaan had. Ik voelde me er niet goed bij en vond het prettiger om het ‘op papier’ te zetten. Dus hierbij mijn verhaal: Waarom is Davey zo veel ziek?

Het ziek zijn van Davey begon ongeveer vorig jaar September. Ik heb het hier over September 2016. Davey was toen net 1 jaar oud. Natuurlijk is ieder kindje wel eens ziek en dit is zeker ook niet gek maar Davey is wel héél vaak ziek. Davey zit op het kinderdagverblijf en ik moet er daarom rekening mee houden dat hij elk griepje/pukkeltje/snottebel etc overneemt van andere kindjes maar nu wij alweer een halfjaar verder zijn vind ik het niet leuk meer.

Als je een maand bekijkt is Davey hiervan minimaal 2 weken ziek. Het gaat ongeveer zo: Davey niest heel veel en daarop volgen dramatische nachten en avonden. Je legt hem in zijn bedje. Hij valt 1,5 uur in slaap. Hij moet hoesten. Verslikt zich bijna en zet het dan op een krijzen. Dit minimaal 6 keer op een nacht. De dag daarna heeft hij koorts (ong 39,5 graad). Hij wilt niks eten/doen en niet slapen. Hij hoest ontzettend veel en er is overal snot. Dit houdt meestal 5 dagen aan en dan gaat het weer een week goed. Na een week? Precies hetzelfde verhaal.

Natuurlijk ben ik al een aantal keer naar de huisarts geweest. Wat zeg ik: een aantal keer? Ik sta er minstens 1 keer per maand op de stoep. Zijn longen zijn schoon, hij heeft geen verstopte oren en zijn ademhaling klinkt prima. Ons word elke keer verteld dat hij enorme grote keelamandelen heeft en dat ze elkaar bijna aanraken. Maar deze weghalen? Nee dat wilt de huisarts niet omdat dan de kans op hooikoorts groter is. Toch denken wij dat de amandelen de oorzaak van dit alles zijn. Toen ik zelf jong was (lees 2) was ik ook áltijd ziek. Mijn amandelen werden er uitgehaald en ik had nergens meer last van. En die hooikoorts? Die zit toch al in onze familie dus ik denk dat hij die allang overgenomen heeft.

Wij zaten dus vorige week op de SEH omdat Davey weer bijna geen lucht kreeg. Het was zondagavond. Hij was hartstikke moe dus ik legde hem in zijn bedje. Hij kreeg een vreselijke hoestbui en daarop volgde dat hij opeens heel stil lag. Hij keek me aan maar aan zijn blik zag ik dat hij niet écht keek. Ik vond het ontzettend eng dus ik besloot te bellen waarop we meteen langs moesten komen. Eenmaal in het ziekenhuis was er wéér niks te vinden en vielen alleen de amandelen op.

Wij zitten echt met de handen in het haar en we hebben geen idee wat voor stappen wij nog kunnen ondernemen. Lees jij dit als moeder/tante/arts/zuster/oma etc en heb jij dé tip voor ons? Laat het dan alsjeblieft achter in de comments want ik doe alles voor mijn kind.

Kim

20 thoughts on “Waarom is Davey zo vaak ziek?”

  1. Wat ontzettend naar voor jullie!
    Hebben jullie al om een doorverwijzing naar een kno arts gevraagd, deze kan vast meer uitsluitsel geven over de keelamandelen. Sterkte!

  2. Oh wat een rot situatie! Ik ben natuurlijk geen arts maar ook ik denk dat die amandelen veel invloed hebben. Als ik iets oppik van een ander merk ik dat ook direct aan mijn keelamandelen. Die van mij zijn af en toe ook ontstoken maar op mijn leeftijd is het niet meer zo handig om ze eruit te halen, je herstelt veel langer dan wanneer je nog een kind bent. Hooikoorts is natuurlijk ook niet fijn, maar vaak ontstoken amandelen ook niet… Daar kun je je echt heel ziek door voelen! Heel veel succes en sterkte, ik hoop dat er gauw een oplossing komt <3
    anna onlangs geplaatst…MLBB #94 | RIMMEL EVENT, VEGGIE WORLD EN WELLNESS!My Profile

  3. als moeder raad ik je aan; laat alsjeblieft die amandelen verwijderen!
    Dokters en artsen hebben niet altijd gelijk, en je moet doen wat goed voelt voor jou en Davey. Het is niet dat een amandeloperatie een zware en onomkeerbare(amandelen groeien op den duur terug) operatie is, dus baat het niet dan schaadt het niet.

  4. Oh wat ontzettend vervelend zeg! Ik wil wel heel graag arts worden, maar ben het nog niet helaas… Ik zou in elk geval zeker naar de KNO-arts gaan, helemaal als ze telkens die amandelen noemen. En daar dan ook écht op hameren, want artsen zijn helaas ook wel goed met het gewoon heel lang uitstellen… Heel veel succes ermee! Malou x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge