Recept: snelle en makkelijke cinnamon rolls voor de herfst

Lifestyle

Mijn makkelijke recept voor cinnamon rolls. Ik heb zelden zoveel complimenten op een Instagram food post gehad. Deze heerlijke zelfgemaakte cinnamon rolls zijn helemaal herfst proof. Kaneel vind ik hét ingrediënt voor de herfst dus toen het een dag goed koud was en ik de herfst sferen in huis besloot te halen kwam ik gelijk op het idee dit recept voor  cinnamon rolls te maken. 

Wat heb je nodig?

  • Kant en klaar deeg voor croissants
  • 50 gram zachte boter
  • 2tl kaneel
  • 60 gram basterd suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 200 gram poedersuiker
  • 2 el melk

Recept Cinnamon rolls

Ik rol het croissant deeg uit op een broodplank en plak voorzichtig met mijn handen alle naden dicht. Hierdoor krijg je een groot rechthoekig vlak met deeg. Hierna meng je de kaneel door de zachte boter totdat je een gladde substantie krijgt. Je smeert hier nu het croissant deeg mee in. Nu bestrooi je heel het deeg vol met de basterdsuiker. Doe dit op gevoel en op hoe zoet jij je cinnamon rol wilt hebben.

De oven heb je ondertussen opgewarmd op 200 graden maar ik zet hem zelf altijd op de hete lucht stand. Rol het deeg strak op totdat je een grote rol krijgt daarna is het tijd om je cinnamon rol in stukken te snijden. Doe ook dit op gevoel. Hoe dikker je de plakken maakt hoe groter én machtiger de cinnamon rolls worden. Boter een bakvorm helemaal in en leg hier je cinnamon rolls in. Ik koos zelf voor een ronde bakvorm omdat dit leuker stond voor de foto, hahaha.

De cinnamon rolls staan nu voor 10 minuten in de oven op 200 graden en voor mij was dit de tijd om het glazuur te maken. Je roert poedersuiker, melk en vanille extract door elkaar tot een dik glazuur. De cinnamon rolls zijn klaar bovendien kan je ze warm of koud serveren met wat glazuur erover. Eetsmakelijk!

6 thoughts on “Recept: snelle en makkelijke cinnamon rolls voor de herfst”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge