Portret photography – Summer

Lifestyle

Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk wat portretten te schieten. Nieuwe profielfoto’s voor mijn Social Media kanalen of gewoon zomaar voor de lol. Ik vind het heerlijk om met mijn camera bezig te zijn maar ik ben zó perfectionistisch dat er altijd maar weinig ‘goede’ foto’s uitkomen.

Voor deze reeks portretten koos ik voor een off shoulder top om de Zomer in de foto te brengen. Ik heb een zomers kleurtje op de lippen en verder draag ik niet veel make-up. Mijn haar zit in de krul omdat ik daar zoveel lieve complimenten over kreeg. Verder maakte ik deze portretten met mijn statief. Ik zit zelf op een krukje tegen een witte muur. Mijn statief staat tegenover mij en ik heb mijn camera iets ingezoomd. De foto’s maak ik met een afstandbediening. Laten we snel eens kijken naar het resultaat.

Zoals je ziet heb ik qua bewerking weinig gedaan. Ik gebruik hiervoor Photoscape op een Windows laptop. De achtergrond maak ik wit met de tool (klaarlicht krachtig). Ik maak de foto iets scherper. maak de foto iets lichter en geef hem iets meer contrast.

Dit waren de portretten weer van deze maand. Ik ga proberen eens in de maand zulke portretten voor jullie te schieten. Als jullie suggesties of vragen hebben kunnen jullie deze altijd stellen in de comments.

6 thoughts on “Portret photography – Summer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge