Portret fotografie

Lifestyle

IMG_6763Ik ben altijd met mijn camera bezig. Meestal maak ik dan foto’s van Davey. Op het gebied van Davey ben ik een ware paparazzi. Ik wil alles vastleggen omdat ik alles een herinnering vind. Mezelf fotograferen is daarbij een heel ander verhaal. Ik ben kritisch. Toch vind ik het leuk om te spelen met mijn camera en wat portretten te schieten.

IMG_6709
IMG_6748
IMG_6761
Ik begon wat foto’s te schieten in een bordeaux rood jurkje. Dit leek mij qua contrast het mooist. Het spelen met mijn camera viel mij zwaarder dan verwacht. Gelukkig heb ik een afstandbediening om mee te schieten maar hier zit een touwtje aan en die moet natuurlijk niet op beeld. Over het algemeen ben ik tevreden over deze foto’s. Ik kom wat serieus over maar dat vind ik juist wel wat hebben.

IMG_6792
IMG_6798
IMG_6780
Nog een uitdaging. Rode lipstick. Ik vind dit zelf ontzettend vrouwelijk over komen op een foto mits het goed gedaan is natuurlijk. De bewerking ben ik wel tevreden mee. Je ziet goed het verschil in contrast en de tempratuur is laag. De wat ‘blauwe gloed’ op de foto ben ik eigenlijk wel over te spreken. Ook merk ik dat ik enorm veel gezichten heb. Ik kijk niet steeds hetzelfde. Ik heb geen foto hoofd. Hierdoor is geen een foto hetzelfde ondanks dat ik toch steeds hetzelfde draag.
IMG_6801
IMG_6776
En dan nog een struggle. Doe je een foto in kleur of in zwart wit? Bij deze reeks heb ik voor kleur gekozen maar ik heb er 2 in zwart wit bewerkt. Tóch vind ik die in kleur net iets mooier en zou ik die in zwart wit niet snel gebruiken.

Maken jullie wel eens portret foto’s?

14 thoughts on “Portret fotografie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge