TRUE STORY: Van samenwerking tot stilte..

IMG_2559
Aimy* is onzeker. Ze is jaren lang gepest en alleen. Vriendinnen heeft ze bijna niet en ze vind het ontzettend moeilijk om mensen te vertrouwen en toe te laten in haar leven. Dan verschijnt Sabrina* in haar leven. Een gezellige spontane meid waar ze een klik mee heeft. Ze houden zich samen bezig met hun hobby en gaan zelfs een samenwerking aan. Aimy durft haar nog geen vriendin te noemen maar door goede gesprekken met haar vriend en familie probeert ze het toe te laten. Vertrouwen innen is moeilijk maar je wint er ook een vriendin mee. Als ze van te voren toch is wist wat haar allemaal te gebeuren stond..

De samenwerking liep goed. Het werd steeds gezelliger maar er ontstond ook wat jaloezie. Ook bij Aimy. Aimy kon er niet tegen dat er een samenwerking plaats vond waar niet samen werd gewerkt maar apart. Toen er daarom in hun project iets van Sabrina verscheen met een andere vriendin werd ze boos. Ze besloot naar Sabrina toe te stappen en verhaal te halen. Sabrina nam dit helaas niet heel goed op maar begreep het wel. De samenwerking liep verder op hoe het voorheen ging. Aimy deed haar werk en Sabrina deed haar werk. Buiten het project om zagen ze elkaar niet en ook op verjaardagen spraken ze amper met elkaar. Het werd ‘awkward’. Toen ging er iets groots gebeuren bij Aimy. Ze kreeg een kindje. Er ontstonden meer discussies en Sabrina besloot met het project te stoppen. Voor Aimy een grote schok maar ook een last van haar schouders. Ze kon zich focussen op haar kindje en als het een échte vriendschap was zal dit wel goed blijven lopen. Ze hadden immers geen ruzie gehad.

Aimy bleef doorgaan met haar project en besloot het háár project te noemen. Ze had hier ontzettend veel plezier in. Het gaf haar de afleiding die ze op dat moment nodig had. Toch zat iets haar niet lekker. Er werden meerdere keren negatieve reacties geplaatst. Ze probeerde zich hier niet op te focussen en door te gaan. Maar toen werd er iets gezegd over haar ongeboren kindje. Het kindje was misschien nog heel klein maar iets zeggen over iemands kind doe je niet. Aimy is een moeder en schiet in de verdediging.

“Vind echt apart dat je zoveel sterren ‘stoer’vind. Der zijn veel leukere dingen dan sterren. Het is nog maar een kind en kijk wat je hem aan doet. Ik vind het allemaal maar te veel van het goede. Kan de naam van het kind ook wel raden: Ster. De perfecte naam voor het kind, misschien iets om over na te denken. – Anoniem

Bedankt voor het delen van je mening. Ik deel helaas een andere. – Aimy”

Het zat Aimy niet lekker en ze besloot hier online iets over te posten. Reden voor de anonieme commenter om hier natuurlijk op in te gaan.

“Wooooow ga je dit menen!! Ga je hier online iets over neer zetten? Laat me niet lachen. Denk je hier zielig mee te doen ofso. Nou, dan ben je bij mij op het verkeerde adres. En lees ook eens goed voordat je iets gaat plaatsen. En het is jouw kind? Heeft het geen vader ofso… Je titel? Kan je niet tegen kritiek HOE moet je dan ooit tegen kritiek van je eigen kind kunnen? Echt waar meid waar ben je mee bezig? Wat heb jij toch een frustratie zeg laat me niet lachen. Lekker om aandacht vragen. Die kom je te kort. – Anoniem

Bedankt voor het delen van je mening. Inmiddels heb ik IP gegevens en contact gegevens opgevraagd bij mijn host en worden er verdere stappen ondernomen. Jammer dat het zo moet gaan. Laat elkaar lekker hun ding doen. – Aimy

Hoe bedoel je allemaal meid? Ik ken jou nog geen eens. Wajoo, kwam je project nou eenmaal tegen. Ga je iemand beschuldigen die hier niks mee te maken heb? Je moet jezelf zeker in goed daglicht zetten. Jij kent mij niet en ik jou niet. Jij hebt dus veel problemen. Waar ben jij mee bezig? – Anoniem

Ik heb geen problemen. Ik weet wie je bent en dat zegt genoeg over je persoonlijkheid op dit moment. Ik stop met deze discussie. – Aimy

Je komt er toch niet achter. Word echt bang van je. Niet dus xd. Je weet net als ik dat het niet kan. Je probeert andere meiden nu te laten zien dat jij de goede bent. Lach wekkend dit. – Anoniem

Aimy besloot er niet verder op in te gaan maar zeer deed het wel. Ze heeft namelijk een mailtje gestuurd naar haar hosting en die heeft voor haar uitgezocht waar de reacties vandaan kwamen. Het is Sabrina. Aimy is zo moeilijk in vertrouwen en nu gebeurt haar ook nog eens dit. De grote vraag is alleen: Waarom!? Ze besluit het haar vriend te vertellen en die helpt haar. De comments zijn geschreven in het huis van Sabrina haar vriend. Elk huis met internet heeft namelijk zijn eigen IP adres. Zo is er nergens op de wereld een IP adres hetzelfde. Er ontstaan grote discussies waarin Sabrina natuurlijk alles ontkent. Opeens komt ze met een verhaal dat vriendin A het geeft gedaan. Dit gelooft Aimy natuurlijk niet want ze heeft de bewijzen in handen. Na een aantal maanden zegt Sabrina weer dat vriendin B het geeft gedaan. Zelfs die komt met een excuus brief.  Jammer, want het had nooit zo hoeven gaan. Ze hadden vriendinnen kunnen blijven. Ze zitten namelijk zelfs in dezelfde familie en dat doet pijn om elkaar dan te zien.

Sabrina wilt met Aimy praten. Aimy wilt dit ook heel graag maar zit precies op dat moment bij de psycholoog. Ze verteld Sabrina dat ze hier nu even geen tijd voor heeft maar graag onder vier ogen een gesprek wilt. Sabrina vat dit helemaal verkeerd op en brengt de wereld in dat Aimy niet wilt praten en er klaar mee is. Miscommunicatie dus. Door deze miscommunicatie valt er een stilte. Ze worden beide in een whatsapp groep geplaatst waar ze elkaar negeren. Ze zeggen hoi en doei en meer is het niet. Dit voelt voor Aimy niet goed. Bij Sabrina staat iets groots te gebeuren waar ze zich nu op moet focussen. Er komt een afscheidsfeest waar Aimy niet voor is uitgenodigd, maar haar vriend wel. Dit valt in verkeerde keelgat waardoor Aimy nare berichten plaatst op Twitter. Achteraf weet ze dat dit niet goed is geweest en heeft ze daar ontzettend veel spijt van maar ze voelde zich zo in de steek gelaten door Sabrina. Vooral omdat Sabrina niet eerlijk zegt waarom ze die nare comments over haar ongeboren kindje op internet heeft geplaatst. In de whatsapp groep gaat het over Aimy haar kindje en Sabrina comment: “Snel bevallen hoor Aimy, dan kan ik nog snel komen kijken voor ik aan mijn grote avontuur begin.” Dit kwam voor Aimy uit een onverwachte hoek en ze laat het gaan. Aimy bevalt en Sabrina feliciteert haar niet en komt niet op kraamvistie. Ze vertrekt op haar grote avontuur en ze gaan verder met hun leven. Waar ze beiden niet over na denken is dat er meer mensen bij betrokken zijn. De vriend van Sabrina komt door dit gedoe niet op kraamvisite bij Aimy. En dat terwijl de vriend van Aimy en Sabrina neven zijn. Aimy haar vriend doet dit enorm veel pijn.

31-10-2015 15:09

Er is weer even contact. Sabrina begint een nieuwe blog waar nare reacties worden geplaatst. Aimy wilt helpen want ondanks dat Sabrina hetzelfde bij Aimy heeft geflikt gunt ze dit niemand.

Hi! We hebben nu misschien even geen contact maar ik lees je project nog wel is af en toe omdat ik zo benieuwd ben naar je avontuur. Ik zag een hele vervelende comment bij je staan en wilde alleen maar even zeggen dat je erboven moet staan. Het is waarschijnlijk gewoon een 12 jarig jaloers meisje. Laat je niet naar beneden halen, zijn ze niet waard. x Aimy

Hee. Lief van je maar nee het is iemand die ik ken want ze zei iets over snapchat terwijl ik alleen mensen accepteer die ik ken.

In .. staat ergens help & support en dan kan je contacten. Mensen kunnen gemeen worden op momenten dat je het niet verwacht helaas. Alleen jammer dat ze niet persoonlijk een bericht stuurt wat er mis is.

Nee precies. Was ook heel raar want ik reageerde heel normaal en dat vatte zij op een of andere manier anders op of zo. Mag ik trouwens even wat vragen? Heb jij mij van alles geblokkeerd qua social media enzo? Zo ja, waarom?

Op twitter niet daar heb ik mijn profiel privé op gemaakt omdat ik er veel over mijn zoon opzet en vreemde dat niks aangaat. Facebook ook niet. Insta en snapchat wel. En waarom? Geen idee eigenlijk ik kreeg van mensen te horen dat je had gezegd dat ik niet met je wilde praten maar dat had ik nooit gezegt. Ik zat alleen op dat moment in de wachtkamer van de psycholoog dus kwam het moment niet goed uit. En daarna werd mijn zoon geboren en nam je niet even de moeite om maar 1 berichtje te sturen om me te feliciteren terwijl we altijd heel goed met elkaar omgingen. Dat vond ik gewoon heel erg jammer dus toen dacht ik nja dan niet.

Nou ik heb toen sorry tegen jou proberen te zeggen en jij zei nee ik wil het houden zoals het nu is. Dus ik dacht prima jij wilt niks met me te maken hennen. Ik heb jou en .. wel op Facebook gefeliciteerd maar ik dacht dat jij niks met mij te maken wilde hebben dus vond het niet nodig om een berichtje te sturen. Ik vond het jammer dat jij zei dat je het zo wilde laten terwijl ik me best deed om het goed te maken. Ik wist eerlijk gezegd niet eens waarom ik sorry had moeten zeggen maar ik dacht fuck it iemand moet het zeggen en vond het jammer dat je het niet terug zei maar deed alsof ik niks was en niks met me te maken wilde hebben.

Het moment kwam niet uit maar er werd gedaan alsof ik niet wilde en dat was niet zo. En eerlijk? .. en ik hebben heel veel moeite moeten doen om de bewijzen van de kut reactie van “anoniem” te vinden en toen we het antwoord wisten waren wij best in shock. Er kwam namelijk een ip uit geplaatst in je vriend zijn huis en ook een keer gebruikt door jou op mijn project. Ik weet niet precies wat daar gebeurt is maar ik vind heel jammer dat dat zo moet.

Je zei zelf dat je het zo wilde laten dus ja dan is het gesprek toch afgelopen? Hoe vaak moet ik nou nog zeggen dat ik die Anoniem niet was? Ik woon niet eens bij hem in de buurt? Ken ook verder niemand die bij hem in de buurt woont. Ik ben echt niet zo triest hoor. We hadden samen een blog dan ga ik toch niet daarna opeens random haat reacties plaatsen? Vind het echt heel jammer dat je mij nog steeds verdenkt. Als er kei hard bewijs was dan snap ik het maar je wilt gewoon dat ik het ben of zo?

Dit is Aimy haar vriend. Het was letterlijk hetzelfde ip adress als die van Anoniem, een ip adress is gebonden aan een internet abbonement. Jouw ip die je gebruikte bij hem kwam overeen met Anoniem.

Nou dan denken jullie dat maar. Ik ga niet iets toegeven wat ik niet heb gedaan

Je heb zelfs aan je schoonmoeder gevraagd of een ip adress te traceren valt

Ik heb nooit wat gepost toen ik bij hem was? Ja sorry weet niet wat jullie van mij verwachten? Ik heb toch ook gezworen dat ik het niet was?

Sabrina. Ik zweer het ik had gewild dat dit illegaal was geweest. Dan had ik er iets mee kunnen doen want we gaan geen steek verder komen zo. Je blijft het voor de rest van je leven ontkennen, en dat neem k je niet verder kwalijk eenmaal in de leugen kun je niet meer terug. Maar voor mij is het voortaan alleen hoi of doei mocht je terug komen, mijn respect ben je kwijt.

Ja ik ga het inderdaad blijven ontkennen. Als ik het was had ik het allang toegegeven. Alsof ik het leuk vind om hier de schuld van te krijgen. Als ik het was had ik het verteld want ik heb hier ook geen zin meer in. Geld ook voor mij dus prima.

Slaaplekker! Mocht je ooit van gedachte veranderen.. Het is nooit te laat.

Het zat Aimy niet lekker en ze sprak er over met andere vriendinnen. Sabrina zou terugkomen van haar avontuur en Aimy zag dit als kans het goed te maken.

14-6-2016 21:09

“Hoi Sabrina, vind jij het oke dat we gaan praten als jij terug bent. Gewoon wij samen niemand anders. Dit duurt te lang zo en ik denk dat wij allebei graag er een punt willen achter zetten en door willen gaan zonder beide onze families ervan de dupe te zijn. Dit maakt alles kapot. Ik wil dit niet meer. Ben er klaar mee.

Ja dat zou ik heel graag willen. Fijn dat je er hetzelfde over denkt.

Ja! Tegen die tijd spreken wij wel een datum, plek en tijd af. Geniet nog even van je tijd daar en ik hoor het zodra je terug bent.

Dankjewel. Mijn laatste dag is 12 juli en ben 13/14 juli weer terug. Laten we wel even weten wanneer het voor ons allebei goed uitkomt. Ik heb tot eind augustus/begin september niks te doen behalve beginnen met rijlessen dus alle tijd.

Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik het enorm spannend vind maar dit moet gewoon uitgesproken worden. Gaat te ver nu.

Je moet niet bang zijn dat ik je iets aan doe of zo. We kunnen dit gewoon als 2 volwassenen aan. Gewoon allebei eerlijk zijn, als er vragen of onduidelijkheden zijn gewoon stellen. Maar dit moet inderdaad uitgesproken worden.

Oh nee dat ben ik niet, meer gewoon uit mijn woorden komen maar idd we zijn twee volwassen en die waarheid of wat het is moet nu boven water komen. Het heeft te lang geduurt. En het had allemaal heel anders kunnen gaan.

We zien het dan allemaal wel. Komt goed.

Oké, ik hoor het tegen die tijd van je.”

Aimy heeft sinds die tijd niks meer van Sabrina gehoord. In tussen tijd gebeurden er veel nare dingen online. Vriendinnnengroepen veranderde en er werd veel onderling gesproken. Er zijn vriendschappen verbroken en er werden steeds meer mensen bij betrokken. Ze kwamen elkaar nog 1 keer tegen op een verjaardag. Aimy zat te rillen als een rietje en Sabrina deed alsof er niks aan de hand was. Dit kon Aimy niet. Het voelde niet goed. Luisteren naar 1 verhaal is nooit goed maar hier gebeurde dat wel. Dus mensen, ALS er tussen een vriendengroep iets gebeurt. Luister alsjeblieft naar beide verhalen voor je een conclusie trekt. Voor het te laat is. Laat dit een les voor jullie zijn. Aimy heeft tot op de dag van vandaag nog pijn van deze gebeurtenis. Er word online veel over haar gesproken. Ze is een aansteller. Er word zelfs gezegt dat het onderling uitgesproken moet worden. Maar wat nou als ze dít verhaal wisten en wisten dat Aimy zo haar best deed dit uit te spreken?Maar mensen zien aan de buitenkant niet wat zo’n gebeurtenis met iemand doet. Aimy hoopt nog dat het ooit uitgesproken word. Dit online leed moet niet nodig zijn.

*De namen in dit artikel zijn om privacy redenen gewijzigd.
FacebookTwitterPinterest

4 Comments

 1. Jessica J. 3 maart 2017

  Er zijn áltijd twee kanten aan een verhaal. Partij trekken voor iemand voordat je beide kanten gehoord hebt, is zó middelbare school…
  Jessica J. onlangs geplaatst…Pure Essence 2017: Nieuwe Yankee Candle-voorjaarsgeurenMy Profile

  Beantwoorden
 2. Rachel Kromdijk 3 maart 2017

  Helaas gebeuren er nog steeds kinderlijke dingen! ik ben vroeger heel vaak gepest en hoe ik ermee omging was ook niet altijd goed.. helaas maar daar leer je later pas van

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge