De slag van een copycat

Beauty Fashion Lifestyle

Ik kom het de laatste tijd steeds vaker tegen. Bloggers/ Youtubers/ Instagrammers die net iets té veel geinspireerd zijn door elkaar. Ook ik ben meerdere keren gekopiërd en daarom wil ik vandaag mijn verhaal doen. 

Gisteren was de koek voor mij op. Ik kwam op YouTube zo’n duidelijke “inspiratie” op een YouTube filmpje van mij tegen dat dit gewoon geen toeval meer kon zijn. De video was hetzelfde. De producten waren het zelfde maar mijn grootste schrik kwam toen er precies dezelfde teksten als mij werden verteld. Maar wat kan ik hier nu aan doen? Ik wil geen bitch zijn en ga niet exposen maar geraakt door dit incident ben ik wel. Ik vind het heel moeilijk om de keuze te maken deze voorbeelden nu te delen of juist niet. Zal het daarna stoppen? Zal het erger worden? Ik weet het niet maar voor mijn eigen gemoedstand zal ik het daarom ook niet hier op de blog delen. Ik wil de goede zijn. Niet de slechte.

Nu overkomt dit toevallig mij maar ik snap niet waarom er in Youtube/ blog / instagram land zoveel gekopiërd word. Tuurlijk inspiratie opdoen uit een foto of een tekst kan absoluut maar waarom moet je een foto/ video / tekst PRECIES kopiëren. Is dit wereldje niet juist gecreeërd om je creatieve ei kwijt te kunnen? Moet je juist in dit wereldje niet origineel zijn om er boven uit te steken? Ik snap dat “meeliften op andermans succes” niet zo. Nope not a job for me!

14 thoughts on “De slag van een copycat”

 1. Het lijkt mij echt super vervelend wanneer zoiets gebeurd! Bij mij is zoiets nog niet gebeurd, maar ik ken wel iemand bij wie het iets te vaak gebeurd. Zij wordt gekopieerd door dezelfde persoon. Ze heeft haar er meerdere keren op aangesproken, maar het wordt alleen maar erger helaas. Zo jammer wanneer mensen zoiets doen. Dit hele wereldje is inderdaad om je creativiteit te uiten. Inspiratie ophalen uit andere bloggers/youtubers, oké. Maar hele teksten en ideeën kopiëren? Nee. Als je zelf niet creatief genoeg bent, moet je er sowieso niet eens aan beginnen vind ik.
  Chelsey onlangs geplaatst…Favoriete herfst outfit | OutfitMy Profile

 2. Zoo ontzettend herkenbaar! Goed dat je hier een artikel over schrijft. Zelf weet ik precies hoe het is als iemand je continu na doet, dat is zo verschrikkelijk. Af en toe iets af kijken moet kunnen, maar zodra het een kopie wordt is het niet leuk meer.

 3. Ah dit is wel echt heel vervelend, ik heb het ook wel eens gehad en vind het super vervelend.
  Vind het heel erg als mensen dit doen, dan denk ik ook dat het zo belangrijk is om in de bloggers/youtube wereld je eigen creativiteit los te laten gaan..
  Liefs,
  Evelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge