Hidden Figures – Perfect Little Movies

Lifestyle

Hidden-Figures

bron afbeelding

Tijdens Perfect Little Movies bespreken wij films die wij kortgeleden hebben gekeken, meestal zijn dit recent uitgekomen films zodat wij onze mening kunnen geven zonder spoilers en zodat jullie ook nog alle tijd hebben om een desbetreffende film te gaan bekijken. Vandaag bespreek ik met jullie Hidden Figures:

Hidden Figures is het ongelofelijke en onvertelde verhaal van Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughn (Octavia Spencer) en Mary Jackson (Janelle Monáe), drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die werkten bij de NASA.

Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de ‘Space Race’ volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht. Het visionaire trio oversteeg geslacht en ras, en inspireerde generaties om groots te dromen…”

Every time we get a chance to get ahead they move the finish line. Every time.

Hidden Figures bespreekt het verhaal gebasseerd op waargebeurde feiten van o.a. Katherine Johnson, Dorothy Vaughn en Mary Jackson. Als ik het even op zijn brute Nederlands mag zeggen, drie ijzersterke powervrouwen. Octavia Spencer die de rol van Dorothy Vaughn op zich nam, kennen jullie wellicht van de film ‘The Help’. Die film had zo’n bijzondere indruk achtergelaten dat ik zeer benieuwd was naar Hidden Figures.

Hidden Figures neemt je mee naar de jaren 60 waar er sprake was van rassenscheiding maar naast dat grote en zeer gevoelige onderwerp ook het jaar waarin de NASA flink wat moeite had om bij te benen met de technologie en hoe zij als eerste een man in de ruimte kregen en later… op de maan. NASA rekruteerde de beste wiskundige van het land, ongeacht huidskleur.

De drie dames namen mij enorm mee in hun rol en ik vond de rassenscheiding verschrikkelijk om te zien. Ik ben opgegroeid in de jaren 90 en daarin was het gelukkig niet meer zoals ‘toen’. Vreselijk om te zien. Gelukkig bewijzen deze vrouwen maar weer dat wij stiekem het sterkere geslacht zijn en dat zij kosten wat kost alles eraan doen om die eerste man veilig de ruimte in te krijgen en terug.. of ze dat ook daadwerkelijk gaat lukken?

Separate and equal are two different things. Just ’cause it’s the way, doesn’t make it right, understand?

Natuurlijk speelt de rassenscheiding niet meer zoals in de jaren 60 maar ergens is het toch wel vergelijkbaar met alle culturen in Nederland. Terwijl wij eigenlijk (bijna) allemaal het beste willen voor de mensheid of toch ieder voor zich. Welke gedachtes je er ook over hebt, deze film is wat mij betreft de mooiste van 2017 tot nu toe in dit genre.

Rating: ★★★★★

Heb jij Hidden Figures al gezien?

bernadet

2 thoughts on “Hidden Figures – Perfect Little Movies”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge