Gingerbread Christmas Cookies

Lifestyle

img_2054Gingerbread, hmm alleen als ik denk aan de geur loopt het water mij al in de mond. De meeste van jullie kennen denk wel de ‘gingerbread man’ of de snoephuisjes gemaakt van gingerbread. Ik besloot dit jaar koekjes te maken van dit lekkere deeg.

Wat heb je hier voor nodig?

  • Gingerbread deeg, te koop bij Ikea
  • Bak papier
  • Een bakplaat
  • Dr Oetker spuitversiering
  • Vormpjes

img_2036

Instructie koekjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Dit word denk de makkelijkste instructie die ik ooit heb geschreven. Het gingerbread deeg die je bij Ikea voor €2,49 koopt is namelijk al kant en klaar. Je hoeft hem alleen maar zacht te kneden en uit te rollen. Let er bij het uitrollen wel even op dat je wat bloem op je werkbank strooit anders blijft het deeg natuurlijk plakken. Nu kan je de leukste vormpjes uitkiezen voor jouw kerst koekjes. Rol een stukje bakpapier op je bakplaat en leg de koekjes hier nu op. De koekjes zijn ook nog eens super snel klaar! Binnen 10 minuutjes waren ze bij mij gaar.

img_2034

Tijd om te versieren…

Ik deed wat inspiratie op op Pinterest en ben aan het versieren geslagen. Dit is echt super leuk om te doen maar wel echt een preciezie werkje zeg! Natuurlijk ben ik hier niet super goed in maar ik vond het wel heel erg leuk om te doen en ik vind dat het eindresultaat er wel mag zijn. Ze staan in ieder geval ontzettend leuk op je kerst tafel.

Maken jullie elk kaar kerst koekjes?
Kim

4 thoughts on “Gingerbread Christmas Cookies”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge