Cupcakes met Caramel & kaneel frosting

Lifestyle

img_7711
Nog 13 dagen tot kerstmis! Dit is echt zo’n lekker recept. Toen ik deze cupcakes gemaakt had wilde ik ze gelijk nog een keer maken. Ik ben een echte zoete kauw en heb hier zo van genoten. Lekker voor op de dessert tafel of tijdens de borrel. En ook nog eens makkelijk om te maken!

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 250 gram roomboter
  • 250 gram suiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel vanille
  • 4 eieren
  • 4 eet lepels melk
  • Caramel koffie siroop
  • Kaneel suiker
  • Roomkaas

img_7709

instructie voor de cupcakes

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de cupcakebakvormpjes in de cupcake bakplaat. Tijd om de boter op te kloppen. Doe dit met een mixer op hoge snelheid dat maakt het allemaal wat makkelijker. Tijdens het kloppen kan je de suiker toevoegen. Verlaag nu de snelheid van de mixer en voeg de eieren een voor een voor. Als laatste voeg je de bakmeel en melk toe en blijf je nog 5 minuten mixen tot een zacht beslag. Klopt met een lage snelheid de vanille door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes en zet gedurende 20 minuten in de oven. Nu goed laten afkoelen.

img_7713

instructie frosting

Doe de roomkaas en boter in een kom en meng deze tot het een romig mengsel is geworden. Voeg dan de caramel siroop toe en klop deze erdoor heen. Wanneer de frosting zacht is, is hij klaar voor gebruik. Breng de frosting over in een spuitzak en maak een twirl op je cupcake. Sparkel nog wat kaneel suiker over de cupcake en klaar is kees.

Wat vinden jullie van deze heerlijke cupcakes?

Kim

1 thought on “Cupcakes met Caramel & kaneel frosting”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge