Christmas Chocolates

Lifestyle

dsc_0426

Chocolade is natuurlijk 1 ding wat echt niet kan ontbreken rond kerstmis maar ze zelf maken is nog veel leuker en echt helemaal niet moeilijk! Vandaag laat ik zien wat je nodig hebt en hoe het in zijn werkt gaat. Heel simpel en super leuk om te doen met kinderen, vrienden/vriendinnen of zelfs met je grootouders.

dsc_0410

Wat heb je nodig:

  • Een siliconen vorm om ‘bonbons’ mee te maken. Mijne haalde ik dit jaar bij de action voor nog geen euro.
  • Chocolade, je hebt natuurlijk speciale ‘kook’-chocolade maar eerlijk.. élke chocoladereep werkt. Ik koos voor twee grote blokken van de JUMBO. Ik had er achteraf voor 12 chocolaatjes, aan een meer dan zat maar wil je meer maken dan zou ik er wat meer halen.

 

Wat je moet doen is eigenlijk heel simpel, laat je chocolade au bain marie smelten. Ik neem aan dat iedereen weet hoe dit moet, zo niet, check dan even deze link.

Laat de gesmolten chocolade niet koken! Als alles gesmolten is dan kun je het beste even het gas uitzetten en beginnen met het vullen van jouw vormpjes. Ik vind het zelf makkelijk met een theelepeltje maar je kunt ook een spuitzakje gebruiken voor wat preciezere en nettere afwerking. Vervolgens laat je ze in de koelkast hard worden. Ik liet mijne een dag hard worden (omdat ik geen andere keus had) maar meestal is een halve dag voldoende.

Serveer ze op een leuk bord, deel ze uit in organza zakjes of eet ze zelf lekker op. Hmm! Eet smakelijk!

 Maak jij weleens zelf chocolaatjes?

bernadet

3 thoughts on “Christmas Chocolates”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge