Caramel macchiato recept

Lifestyle

img_7432
Vraag mij mijn favoriete drankje bij Starbucks en daar komt altijd caramel macchiato uit. Dit drankje is echt mijn alltime favorite en zelfs in de winter maanden tijdens de heerlijkste Limited editions zou ik nog voor dit drankje kiezen. Dus, hoe lekker zou dit zijn om op kerstavond lekker op de bank te kruipen met je favoriete koffie. Ik heb het recept voor je!

Wat heb je nodig?

  • 1 el gecondenseerde melk
  • Melk
  • Espresso
  • Caramel siroop
  • Kaneel suiker

img_7423
Om heel eerlijk te zijn heb ik uren naar dit ingrediënt gezocht maar je kan het dus vinden tussen de koffie melk. Het is meestal van een fries merk. Verdeel 1 eetlepel gecondenseerde melk over de bodem van een groot glas.

img_7425
Klop nu gewone melk op en doe dit ook in je glas. Door eerst de melk in je glas te doen krijg je een mooiere verdeling van melk en koffie.

img_7427
Er zit nu al zoveel melk in je koffie dat je een echte sterke espresso nodig hebt om de koffie ook te proeven. Schenk dit ook in je glas.

img_7428
En dan is het nu tijd voor de magical twist. Koffie siroop van Douwe Egberts. Voor een caramel macchiato heb je natuurlijk de caramel siroop nodig maar je hebt deze siropen ook in smaken; Vanille en Hazelnoot. Deze siroop doe ik meestal op smaak maar ik zal zeker niet te veel doen anders word je koffie mier en mier zoet.
img_7429
Als leuk extraatje sprinkel ik op de opgeklopte melk nog wat kaneel suiker, gewoon omdat het er mooi uit ziet.

img_7430
Zo en je caramel macchiato is klaar. Trek je pyjama aan. Kruip lekker op de bank met een dekentje. Pak een caramel cupcake van Maandag erbij. Zet je koffie en open netflix. Let’s chill!

Wat vinden jullie van deze heerlijke koffie?

Kim

2 thoughts on “Caramel macchiato recept”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge